Един от лидерите на волейболния ни национален отбор Цветан Соколов, който вчера празнува своя 30-годишен юбилей, си пожела класиране за Олимпиадата в Токио 2020. Вчера България се наложи над Египет с 3:1 в първата контрола преди квалификацията в Берлин.

"Това е един специален ден за мен, юбилей, 30 години, чувствам се по-мъдър. Първо си пожелавам аз и цялото ми семейство да сме здрави, защото това е най-важното. И второ да се класираме за тази Олимпиада, защото както всеки един атлет и спортист иска да присъства на Олимпиадата, това е и моето желание", пожела си Цецо Соколов.

"Не забравяйте, че имахме фитнес в 10 часа сутринта и свършихме в 12, а сега в 2,30 започнахме да загряваме, така че нямахме достатъчно време да възстановим. Точно тези дни напъваме много във фитнес, малко сме уморени и от тренировките, така че най-важното е, че когато не се чувстваме добре физически, побеждаваме. Това е много важно за главата, за самочувствието, за психиката", коментира диагоналът на България.

"Това са мачове с такава важност, че тогава не чувстваш нито болка, нито умора. Просто няма какво да коментираме дали ще бъдем свежи или не. Това са съвсем различни мачове", заяви Соколов.