Волейболистите от националния отбор на България за мъже успяха да си върнат самочувствието, след като постигнаха лесен успех с 3:0 срещу Австралия във втория си мач от турнира Волейболна лига на нациите в италианския град Римини. През вчерашния ден нашите допуснаха поражение с 0:3 срещу Франция в първия си мач. 

Двубоят започна добре, след като българските волейболисти поведоха с 5:3 след атака на Мартин Атанасов. Националите дръпнаха с 8:5 при първото техническо прекъсване. Ас на Алекс Грозданов направи резултата 10:5. Два поредни аса на Алекс Грозданов и 20:12. Аспарух Аспарухов атакува успешно от зона 4 за 23:16. Аспарух Аспарухов изведе България до геймбол при 24:18. България спечели първата част с 25:21. 

Националите поведоха с 8:5 в началото на втория гейм. До края на частта авансът на родните представители не падна под 4 точки и след  мощна атака на Цветан Соколов по правата от зона 2 беше подпечатан успеха с 25:20. 

Стефан Чавдаров замени Николай Къртев. Българските волейболисти поведоха с няколко точки и в началото на третата част. Възпитаниците на Силвано Пранди дръпнаха с 4 точки при 10:6. Авансът беше постепенно увеличен, за да бъде затворен гейма с 25:20.