Женският национален тим по волейбол излиза в 1/4-финален сблъсък срещу Нидерландия на европейското първенство в Италия. Решителният мач е тази вечер от 19:00 часа във Флоренция.

“Лъвиците” стигнаха до този етап на надпреварата след зманемнит обрат в миналия кръг срещу Словакия. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели спечелиха с 3:2 гейма, като успяха да обърнат развоя на срещата в своя полза, въпреки че губеха с 0:2.

Тимът на Нидерландия, който отстрани Швейцария на осминафиналите след категорична победа с 3:0, влиза в мача като фаворит, но от друга страна родните националки показаха, че могат да изненадат всеки.

България няма какво да губи, след като вече постигна поставената цел в турнира, стигайки до тази фаза на надпреварата.

"Нидерландия е отбор, който играе на най-високо ниво в сравнение с отборите, които срещнахме след Италия. Трябва да се опитваме да използваме шанса си. Не трябва да си мислим, че сме си изпълнили целта и да се ограничим с това. По-различен отбор сме в сравнение с Лигата на на нациите, имаме повече увереност. Знаем, че шансовете не са 50:50, но трябва да се опитаме да използваме нашите възможности. Трябва да имаме уважение към тяхното ниво на игра, но не трябва да им подарим победата", каза преди мача селекционерът Мичели.