Един от лидерите на ВК Нефтохимик Георги Братоев заяви, че съжалява за загубения финал за Купата срещу Хебър, но не и от гледна точка на това, че бил надигран, защото това означава, че поражението не е дошло след глупави грешки.

Братоев анализира случилото се в зала „Васил Левски“ в Пазарджик, като отчете, че нещата са можели да се развият в друга посока, ако бургазлии бяха спечелили първия гейм и не бяха изпуснали четвъртия.

„Изпуснахме първия гейм, в който имахме предимство, накрая. Поредица от наши грешки подари гейма на Хебър. След това изиграхме два добре гейма, а в четвъртия допуснахме две или три последователни грешки на контраатака. Това позволи на отбора на Пазарджик да играе волейбол. В четвърия и петия гейм Хебър ни надигра чисто волейболно – те забиваха, правеха блокади и биеха добър сервис. Лично аз съжалявам, че изпуснахме Купата, но не съжалявам от гледна точка на това, че бях надигран. Когато един отбор те надиграва, не губиш заради глупостите, които си направил. Така че, можеш само да ги поздравиш. Брадли Гънтър в четвъртия-петия гейм гарантирам, че има над 80 процента атака. Момчето игра на добро ниво. Той играе за националния на Канада, добър играч“, започна Братоев пред DIEMA SPORT. 

„Според мен основната разлика в тайбрека бе, че те забиваха и правеха блокада, а ние – не. Те играха добре в атака“.

„Аз физически не се чувствах зле. Определено имам излишни килограми, които ще се постарая да махна в следващите месец, месец и половина. Този мач хипотетични можеше да иде в друга посока. Взимаш първия гейм и реално могат да идат в съвсем различна посока нещата. Губиш с детински грешки и даваш крила на едни хора да се чувстват сигурни в това, което правят. Смятам, че и двата отбора са равностойни, Отборът на Хебър игра у дома, сервираше добре. Мисля, че в шампионата нещата за нас ще изглеждат по-добре“, допълни Братоев.

„За мен това, което става на терена и извън него са две различни неща. Там провокираш другия отбор, радваш се, ако направиш блокада, ядосваш се, ако те забият през теб без да докоснеш топката, това са съвсем нормални неща. Дели ни една мрежа и не може да имаме съприкосновение. Отборът на ЦСКА също ще се включи в битката. Те ще са един от трите отбор с нас и Хебър, които ще се борят за титлата. С връщането на Тошко Тодоров в нашия тим мисля, че нещата ще изглеждат различно. Не защото другите двама са слаби, а просто защото Тошко е много силен. Да видиш такава пълна зала е удоволствие, нищо, че викаха против нас. Другия път може да е по друг начин“, каза за финал Братоев.