Разпределителят на ВК Нефтохимик Георги Братоев коментира, че с бургаския тим гледат в една посока.  Волейболистът сподели още в предаването на DIEMA SPORT 2 - „Златният гейм“, че е доволен от финансовите параметри на договора си с шампионите.

„Няма невъзможни неща. Да върнем Вальо Братоев (бел. ред. – братът близнак на Георги Братоев) би било трудно. Нападателите имат повече оферти за сериозни пари в чужбина. Не бих казал, че е невъзможно обаче. Нека мине още малко време“, започна Братоев, който само преди вдигна титлата с Нефтохимик 2010.

„Финансовите параметри на договорите със сигурност са важни. Ние с това живеем. Вече не съм на 21 години. Но за себе си знам, че е по-добре да остана в такъв отбор, отколкото са съм в чужбина в последния. В моите финансови параметри не бих се оплакал. Всичко е въпрос на договаряне. С Нефтохимик гледаме в една посока“.

„С характери като нас не е лесно да се работи. Но в крайна сметка сме намерили верния път с верните смени. Според мен загубите са част от спорта. Не сме абонирани за титлата. Това е плод на много работа и стечение на обстоятелствата“, коментира още Братоев.