„В днешния двубой те показаха една идея по-слаба игра, отколкото в Монтана, а ние играхме на максимални обороти. Опасност от подценяване няма как да има. Залогът е титлата и ще излезем както във всеки мач пределно коцнетрирани. Тимът на Монтана няма да играе по същия начин, а ще се противопоставят много по-добре”, коментира Валентин Братоев след победата на волейболния Нефтохимик с 3:0 гейма над Монтана и преднината от 2:1 победи във финалната серия.

„Какво ще се случи в бъдеще е въпрос на преговори с клуба. Като цяло прекрасно звучи изпълнението на един план като Лукойл Нефтохимик в Шампионска лига, силен отбор”, добави Вальо Братоев.

Нефтохимик отвя Монтана, поведе във финала при волейболистите

Брат му Георги Братоев заяви: „Не беше лесна победа, защото когато излизаш на финал срещу отбор като Монтана, винаги се хвърля голям труд, да са ги победиш. С изпълнението на добрия сервис и блокадата, беше много трудно за тях.”

„Да играеш пред пълни трибуни в България, за мен винаги е било огромно удоволствие. Феновете дават страхотен ентусиазъм и мога само да им благодаря”, каза още Георги Братоев.