Старши треньорът на женския волейболен шампион Марица Пловдив - Борислав Крачанов, не скри задоволството си след успеха на своя тим в първия финален плейоф срещу ЦСКА в Националната волейболна лига. "Жълто-сините" надиграха "червените" с 3:0 гейма като домакин и така са на победа от спечелването на рекордна девета поредна титла на страната.
"Днес изиграхме доста събран мач, бяхме много концентрирани и поздравленията са изцяло за момичетата, защото успяха да изпълнят нещата, които тренирахме, и съответно резултатът се видя.
 
Отиваме на реванша с нагласата да решим серията още в София и да затворим двубоя с две победи. Мисля, че след като ЦСКА прекъсна серията ни от поредни победи в първенството, товарът падна от плещите ни. Момичетата станаха по-спокойни и нямаха такова притеснение във всеки един двубой да гонят рекорд. Това ни дава дори по-голяма увереност, защото вече те сами пишат историята на клуба.
 
Сега е моментът да благодаря на всички фенове, които дойдоха да ни подкрепят. Пълната зала повлия доста положително и се надявам с играта ни и с начина, по който победихме, да сме успели да се отблагодарим на привържениците. Не ми се иска обаче да има трети мач тук, а да си решим серията още в София и да вземем титлата", коментира Борислав Крачанов.