Легендарният волейболист в историята на ЦСКА - Борислав Кьосев, също взе участие по време на празненствата за 75-годишнината на клуба. Бившият волейболист призна, че ЦСКА му е дал всичко и клубът го е научил на изключително много неща. Кьосев има 9 титли с ЦСКА.

"Този клуб ми е дал всичко. Този клуб ме създаде като човек, научи ме на всичко - на дисциплина, ред. Аз имам 9 шампионски титли с ЦСКА -  това означава, че съм дал цялото си сърце, душа и тялото си на този клуб", започна Кьосев. 

"Сега, когато виждам тези легенди, които са дали част от себе си за любимия клуб, се чувствам горд, че през цялото време не съм сменил принадлежността си към този клуб и сега съм част от тези спортисти."

"Моята история е малко по-различна  - аз бях футболист и после станах волейболист. Първото нещо, което ми излиза в съзнанието, е, когато влязох в съблекалнята на ЦСКА и бях бос. Нямах гуменки и чаках великия Димитър Златанов да ми подари едни стари гуменки. Това е първият момент, в който влязох в ЦСКА. Редът, дисциплината, начинът, по който се работеше в ЦСКА. Когато излезем на полето и в България, и в чужбина се знаеше всеки един състезател, че е от ЦСКА. Стилът на работа, начинът на поведение, дисциплината казваха "той е от ЦСКА", продължи Кьосев. 

start-photo.bg
33 снимки

"Много са моментите, които ми излизат в съзнанието. Това са титлите, които съм постигнал с ЦСКА, когато се върнах от Италия не смених клуба, върнах се като спонсор в ЦСКА при жените. Възвърнахме историята."

"Най-яркото, което ми остава в съзнанието, е, че съм останал и съм цесекар", горд е бившият волейболист.  

"Времената са много различни. Виждате, че в клубовете имат много чужденци хора, които не са излезли от ЦСКА. не са усетили да почнеш като дете, да носиш червения клуб в сърцето. Много е голямо значението откъде си излязъл. В съвременния спорт трябва да се върнем малко назад, за да може нашите спортисти да дава това, което е на клуба. Сега е малко по-различно. Повече гедат финансовата част и донякъде се обезмисля дали си в ЦСКА, или Левски. Искам да кажа, че ЦСКА за да съществува трябваше да има и други клубове като Левски, Локомотив, Славия. За да съществува великият клуб трябваше да има и опоненти които ни даваха възможност да се развиваме", завърши Кьосев.