“Със сигурност не сме ние фаворитите за спечелване на титлата, но от друга страна ние ще излезем за победа във всеки един мач. Предстои ни много работа”, коментира бившият волейболен национал Боян Йорданов, който се завърна в Левски и ще играе за “сините” през новия сезон в Суперлигата.

Йорданов разкри защо е решил да се завърне да играе в България и дали смята да слага край на кариерата си. “Проекта Левски го започнаха преди няколко години Владо Николов и спонсорите, отборът се развива, желанието ни е да продължи да се развива в една правилна посока. Смея да твърдя, че залата е една от най-добрите в Европа. Старите кучета, които бяха в българския волейбол, доказаха, че има място за тях. Няма по-хубава комбинация и е доста добре за младите състезатели да израстват покрай по-опитни. Това е добре за всички. Аз все още се забавлявам на игрището и се надявам да продължи така поне още малко време. Не съм казал, че ще си завършвам кариерата в Левски, но това, естествено, може да се случи. Все още не мисля за този край”, каза Йорданов.

На въпрос на дали Левски ще бъде конкурентен на водещите отбори в България през предстоящия сезон, Йорданов отговори: “Факт е, че в един отбор се гледа най-вече представителния отбор и че в последните години Левски не е на мястото, на което трябва да бъде. В момента се изгражда един нов отбор с по-опитни и по-млади състезатели. Със сигурност не сме ние фаворитите за спечелване на титлата, но от друга страна ние ще излезем за победа във всеки един мач. Предстои ни много работа. На мен лично ми се иска, както и на треньора Андрей Жеков, Левски да радва окото с един красив волейбол. Надявам се това нещо да се получи и ние да сме основата на едни успехи в близко бъдеще”.

37-годишният волейболист сподели своето мнение за националния отбор и треньорския тандем Силвано Пранди/Николай Желязков. “Не знам колко време ще се задържи този треньорски тандем. Аз винаги съм казвал, че съм привърженик на това българин да е треньор на националния отбор. Силвано Пранди си има неговите успехи в световния волейбол, както и в нашия. Надявам се да е за добро, все пак това е решение на Федерацията, тя трябва да си носи отговорност за това назначение. Колкото до състезателите, има страшно много таланти и перспективни момчета, които искат да се докажат на европейско и световно ниво. За мен това е най-голямата предпоставка за успех. Оттук-нататък трябва да са здрави и да работят по най-правилния начин, за да изградят първо един много добър колектив и след това вече ще се видят резултатите”, заяви той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.