Нефтохимик се класира за финала във волейболното първенство при мъжете след трети пореден успех над ЦСКА в полуфиналния сблъсък. След като още в София бяха записали две победи с по 3:2 и 3:0, сега в своята зала "Младост" домакините бяха безкомпромисни и след 25:22, 25:22, 25:19 в отделните части си осигуриха място в големия финал.

В първия и втория гейм ЦСКА неизменно изоставаше, но все пак се държеше близо до съперника. В края на частите обаче Нефтохимик надделяваше с по-високата си класа.

Шансът на ЦСКА като че ли беше в третия гейм, в който "армейците" имаха аванс от 2-3 точки до средата. Те обаче не съумяха да го задържат и така приключиха участието си през сезона.

Нефтохимик ще срещне на финала Хебър Пазарджик, който и в третия мач от серията победи Добруджа с 3:0 гейма.

ЦСКА, който завърши на второ място в крайното класиране на редовния сезон, си осигури минимум бронзовите медали от шампионата. "Червените" могат да завършат и със сребърните отличия, ако Хебър спечели титлата.

Най-полезни за Нефтохимик станаха Николай Учиков с 13 и Георги Петров с 12 точки. За ЦСКА Венцислав Георгиев завърши със 17 точки.