Наставникът на ВК Хебър Атанас Петров коментира представянето на своя отбор в еропейския турнир CEV Challenge Cup, където отборът ни се изправи срещу полския Алурон Вирту Варта. Поляците постигнаха победа с 3:0 гейма в първия двубой, но сега предстои сблъсък на българска земя. 

"Играхме в страхотна атмосфера в Полша. Отборът от Полша не е непобедим, ние също имаме своите шансове. Дано и невероятната публика ни помогне, за да успеем да ги пречупим и да ги отстраним", заяви Петров.

"Имат много агресивен сервис, който ние трябва да посрещаме добре и от своя страна да ги затрудним с добър сервис. В посрещането също са силни. Ще се опитаме да ги накараме да играят на висока топка."

"Гоним Суперкупата, Купа на България и финалите в първенството ни. Мисля, че сме във форма, защото изиграхме доста мачове. Въпросът е колко сме здрави и кого мога да ползвам. Имахме някои физически проблеми, които оказаха влияние."

"Окомплектовани сме добре, дай Боже да ги отстраним, след това ще играем срещу още по-силен отбор, който е лидер в Турция. Ако имаме възможност да се подсилим, може би ще ги използваме", завърши Петров.

Домакинството на Хебър на полския отбор е утре, от 18:30 ч. в спортна зала "Васил Левски".