Наставникът на волейболния Хебър Пазарджик Атанас Петров коментира без излишни емоции загубата на своя тим с 1:3 от Нефтохимик в 16-ия кръг на родната Суперлига. Лидерът в класирането допусна едва второто си поражение през сезона, а празнуващият своя рожден ден Петров го отдаде на твърде големия брой непредизвикани грешки.

„Играхме слабо 2 гейма и добре в другите два. Затова загубихме 1:3. Направихме над 12-14 непредизвикани грешки в първия и третия гейм, докато Нефтохимик игра много добре. Затова и ги загубихме. При другите два се справихме по-добре, като единия го спечелихме, а другия – бяхме на път да го спечелим. Не мисля, че са ни надиграли, просто ние играхме много слабо”, каза наставникът.

„Изправихме се срещу добър отбор, висок отбор. Нашите грешки бяха повече на сервис, днес не си се получи както по принцип се получава. В атака имахме доста неточности. Те имат силна блокада, а нашите нападатели търсеха посоки, които доведоха до много грешки.”

„Не сме зависими от началния си удар. Един гейм го спечелихме, а друг можехме да вземем с не чак толкова силен сервис. Не сме зависими от сервиса, той ни отличава от останалите”, добави още Петров.

В същото време разпределителят Иван Станев демонстрира самокритичност, като заяви, че ще търси причините за поражението в своите решения на полето.

„Първо, Нефтохимик играха много добре. Ние се опитахме да бием агресивен сервис, защото знаехме, че без него ще ни бъде много трудно срещу тях. Те са в подем точно сега. На моменти ни се получи, затова спечелихме и втория гейм. След това вече беше различно. Не съм гледал статистика, но имаме доста непредизвикани грешки. В мач от този ранг си оказват влияние. Това ни е втора загуба, ще анализираме неточностите и се надяваме да играем много по-добре в сряда срещу Марек.”

„Не всеки мач подхождаме агресивно към началния удар. Това ни беше тактиката за днес. Обикновено се дава поле за изява на двама изпълнители, другите се опитваме да играем с минимален брой грешки. Днес играхме по начин, според който имахме право да грешим, знаейки, че ако бием лек сервис, ще ни бъде много трудно. Това беше тактиката за днес.”

„Дали са били добри подаванията ми, треньорите ще го решат. Аз съм свикнал, че когато отборът загуби, вината се търси у разпределителя. Ще видя на какво се дължи това. Да не забравяме, че все пак играхме срещу тим, воден от Ники Желязков. Аз съм играл под негово ръководство и знам как подготвя отбора си за мач срещу конкретен противник. Все пак играхме доста мачове. Имаше моменти, в които можеше да избера по-добри решения. Не го сторих и това оказа своето влияние”, добави Иван Станев.