Диагоналът на ВК Левски Спас Байрев демонстрира оптимизъм преди 1/4-финалния плейоф с шампионите от Добруджа от Суперлигата по волейбол. 

Пловдивчанинът даде кратко интервю за официалната страница на клуба във фейсбук преди заминаването за Добрич.

- Успяхте ли да се подготвите добре за 1/4-финалните мачове?
- Да, според мен сме напълно готови за тези двубои. Подходихме много сериозно към съперника и се надявам да покажем на терена това, което можем. Решаващо ще бъде да изпълним тактическите указания.

- Кои са силните страни на съперника ви?
- Играят добре като отбор и изпълняват силен сервис. Аз мисля, че ако играем с настроение и освен всичко успеем и да се забавляваме на игрището, ще победим.

- Левски не успя да се класира за финалната шестица на турнира за купата на България. При евентуално отпадане и от Добруджа за вас ще приключи рано първенството. Минава ли ви тази мисъл през главите?
- Не, в никакъв случай! Няма да отпаднем, сигурен съм в това. Много се надявам да победим в два мача, за да не се налага да предприемаме още едно дълго пътуване.

- Притеснява ли ви и пълната зала с фенове на домакините?
- Не, напротив. Много се радвам, когато има повече фенове. Публиката в Добрич е много готина и създава хубава атмосфера, там винаги е приятно да се играе. Това не означава, че искаме да отидем там и за втори мач в серията.

- Доволен ли си от представянето си в този първи сезон като състезател на Левски?
- Не мога да отговоря категорично на този въпрос. Мога обаче да кажа със сигурност, че във всеки един мач съм се раздавал. Надявам се тепърва да съм доволен от представянето си.

- През сезона играхте три пъти с ЦСКА и не успяхте да спечелите. Каква е причината според теб?
- За момента просто ни надиграват. Най-големи шансове имахме в първия мач, когато изпуснахме и мачбол. Мисля, че нашият отбор има достатъчно качество, което ще се развива и ще ставаме все по-добри.

- Очакваш ли да получите и подкрепа от феновете на Левски във втората среща от серията, която е на 20 март от 19 ч в зала „Универсиада”?
- Би било страхотно. Надявам се да са многократно повече от агитката на Добруджа, която пътува с отбора.