След близо година и полоивна извън волейбола Аднрей Жеков отново се върна в любимата игра. И отново в отбора, който го изведе до най-големите върхове в кариерата му - Левски.

Сега бившият разпределител става асистент на Владимир Николов в мъжкия тим, но ще бъде и сериозно ангажиран в работата с подрастващите.

"След престоя ми в Левски се завърнах към игра. Изкарах още една година, но просто прецених, че ми идва в повече да бъда далеч от семейството си. Децата ми растат и имат нужда от баща си. Прецениш, че вече не ми е приоритет да играя в чужбина. След като приключих с ангажиментите си в отбора в Румъния - 2017-а г., в който играх за последно - спрях с волейбола.

След това имаше един период от една година, в който не съм се интересувал и не ми липсваше волейбола. По стечение на обстоятелствата - синът ми започна да играе волейбол. Покрай него статртирах и аз.

Това, че си имал успешна кариера като волейболист, не означава, че ще имаш същата кариера като треньор. Не означава също и, че ще можеш да предадеш знанията, които имаш".

"Трябва да имаш правилния начин на комуникация, за да предадеш това, което искаш".

"С Владо имахме доста разговори в последната година и половина. Реших, че моментът е добър. Може би аз узрях малко за идеята. Виждам, че има много талантливи деца".

"Първенството не е слабо - изравнено е. В момента не мога да посоча отбор-фаворит за шампион. Нивото е добро. Идват плейофите, където нещата са по-различни. Ще бъдат интересни плейофи".

"В който и отбор да отидеш, трябва да се бориш да спечелиш. Осъзнавам, че нещата са различни. Никога не е имало момент, преди започна първенството, да мислиш дали ще влезем в четворката или ще играем финал. Винаги си тръгвал с нагласата да станеш шампион. Играчите не трябва да не се задоволяват с малко".

"Имам наблюдение върху подрастващите. В момента децата са прекалено задоволени. Дава им се повече от това, което им е нужно. И така нямат този глад, стремеж да успеят на всяка цена. В моите първи години бе различно".

"Нивото на подготовка сега е различно. Отделя се по-голямо внимание на фитнеса, но липсва класа. Но тези неща се изграждат с успехите".