Треньорът на ВК Левски Андрей Жеков коментира успеха на тима с 3:0 гейма над ВК ЦСКА в отложен двубой от 1-ия кръг на волейболното първенство.

Антон Узунов
33 снимки

"Както всеки двубой имаше моментите, в които нещата можеха да се развият и по друг начин, но смятам, че изключително важна победа за нас, предвид и сгъстения календар, играем през три дни, само преди три дни играхме с Марек, днес също важен мач, нямахме възможност да си починем", коментира треньорът на "сините" след успеха.

"Левски не е побеждавал в тази зала, така че особено с 3:0, поздравленията са за момчетата, че се справиха доста добре. Сега се разреждат малко нещата като програма, ще имаме малко повече време да си починем, да се възстановим, нормално е да в този сгъстен цикъл на мачове, нямаме време много за тренировки, това е проблем", добави той. 

"Сервисът е само началото, важно е да имаме сервисът като оръжие. При Владимир Гърков има израстване, освен на начален удар се представя много добре и в тренировъчния процес. Лично аз съм доволен, защото е млад състезател, а това представяне му дава и допълнителна увереност", каза още Жеков.