Бившият национал Андрей Жеков може да влезе в щаба на новия селекционер на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди. Италианският специалист разкри хората, с които ще работи през лятото на 2019 година след повторното си назначение начело на "трикольорите".

"Имаме разговори с Андрей, който също може да се включи като треньор. Ще бъде много позитивно, ако се съгласи. Той е важна част от миналото на този отбор. Може да допринесе много със своя опит сред младите. Ще бъде работа, която много ще му помогне", коментира Пранди на пресконференция в "Арена Армеец".

Втори треньор на българския национален отбор ще бъде Джиджи Пецоли, като той ще изпълнява функциите и на кондиционен треньор. Антонели Адриан ще помага на Пранди при изготвянето на тактиката и статистиката, а Динко Захариев ще бъде лекар на тима. 

Физиотерапевти са Христо Тодоров и Александър Върбанов. Борис Николов и Владислав Николов ще се грижат за статистиката от мачовете на "лъвовете".

"Това е един хомогенен щаб. Познавам всички, те имат качества. Дано да свършим добра работа", каза още италианският специалист./БТА