Лидерът от редовния сезон в мъжкото волейболно първенство Хебър (Пазарджик) стартира с убедителна победа над Добреджа с 3:0 гейма (25:21, 25:22, 25:18). Пазарджиклии не оставиха съмнение, че ще търсят бърза и лесна победа преди утрешната втора среща. Те се затрудниха за малко в първата част, но след това я спечелиха с четири точки разлика.

Най-трудно им беше във втория гейм, когато гостите стартираха добре и поведоха. Но хебърци поведоха с 15:14 при първото техническо прекъсване, а при второто в гейма водеха с 23:21.

Добруджа направи 11 непредизвикани грешки в третия гейм, което нямаше как да бъде компенсирано и Хебър взе частта с 25:18.

Най-резултатен за Хебър се оказа Брадли Гънтър с 20 точки, Александър Ляфтов и Венцислав Рагин останаха с по 10. За Добруджа с 13 приключи Игор Антонюк, а Велизар Чернокожев е с 11.

 Хебър постигна втора чиста победа срещу Добруджа и е на победа от мача за титлата. В зала "Васил Левски" в Пазарджик домакините не оставиха съмнение в превъзходството и взеха трите части на 19, 15, 19.  Третият мач от серията е също на 5 април в зала "Добротица" в Добрич.