Волейболният отбор на Марица продължава да доминира на родния волейболен ландшафт при жените. Тимът изовюва поредна титла - пета, в първенството, губейки едва два гейма през сезона.

Марица е записал 78 поредни победи в НВЛ и 21 победи през тази кампания.

"Трудно е да говорим за надграждане при Марица, когато всяка година се прави нов отбор", това заяви Никола Иванов - гост-анализатор в студиото на DIEMA SPORT по време на предаването "Златният гейм".

"Ако в един отбор се смени разпределителя, тогава в един отбор се сменя целия стил на подавания, на връзки между състезателите. От тази гледна точка - въпреки текучеството на състезатели, които има, съумява да си постига целите, които има. За тях сезонът е успешен".

"Трябва да помислим защо другите не полагат тези усилия, които Марица полага. А не Марица да се наглася към другите. Пари и финанси? Но в Марица не всичко е пари, а добра организация. Пловдив е вторият по-големи град в страната. Освен Марица градът има още един друг клуб, освен футболните".

"В София нещата обаче са различни. Има доста повече клубове. Явно намирането на хора с пари е сложно. Но всичко, тази доминация, не е добра за развитието на волейбола. Това са лични резултати на Марица и те с право могат да се гордеят, защото са положили много усилия".

"Марица се развива, но защо другите не се развиват. Това е проблемът и големият въпрос".

"За мен голямата изненада е отпадането на Берое на полуфиналите в шампионата. Те трябваше да победят девическия отбор на Левски в плейофите. Те трябва да си върнат на полуфиналите за Купата на България, които предстоят".

"Според мен Марица чака кой ще отиде на финала, за да изиграе час, час и малко и да се поздрави с нова Купа".