ВК ЦСКА намери стратегически партньор за бъдещите си планове и възраждането на клуба.

"Чакането свърши. Търпението си заслужаваше. Дойде времето да обявим стратегически партньор в ЦСКА. Това е фирма Сънотех ООД със собственик и управител Калоян Величков, с чиято подкрепа ще започнем възраждането на нашия клуб”, обяви на пресконференция днес президентът на клуба Сашо Попов.

Договорът между двете страни е за една година, като това е само началото на планирано дългосрочно сътрудничество. Целта е цялостно стабилизиране на ВК ЦСКА, възвръщане на водещи позиции, развитие на детско-юношеската школа и изграждане на дом на ЦСКА, в който ще бъдат събрани да тренират всички селекции на армейците.

“В тяхно лице се надявам да намерим дългосрочен партньор, с който мечтата на всички нас, на всички фенове да се реализира колкото се може по-бързо. Заедно започваме да работим по два фундамента в спортния клуб - материалната ни база и детско-юношеската школа. Ще дойде време и за бъдещите успехи на представителните ни клубове - мъже и жени. Съвсем скоро, много по-бързо отколкото на наши съперници през годините е коствало, ще се върнем там, където всички очакваме да бъдем. Всички в клуба сме заредени с ентусиазъм, разбира се ще минем през трудни моменти. Като човек, минал през какви ли не катаклизни, съм наясно, че ще имаме проблеми, но тези проблеми ще бъдат решени много бързо”, добави Попов.

Той допълни, че за момента усилията ще бъдат насочени към сериозен ремонт на зала “Васил Симов”, но в дългосрочен аспект ще се работи върху изграждането на собствена зала.

“Искаме в комплекс “Червено знаме” да построим зала за 2000 човека минимум. Има достатъчно терен, за който ще се борим. Дотогава ни предстои много сериозен ремонт във “Васил Симов”. Готови сме да обновим общежитията, съблекалните, фитнеса. Ремонтът ще бъде сериозен, а не козметичен. Статутът на “Васил Симов” е доста спорен, министерството на младежта и спорта има определени амбиции за този терен и не знаем докога ще можем да бъдем вътре. Но “Васил Симов” е нашата зала, въпреки че винаги сме плащали наем, за да я ползваме. Почти няма сила, която да ни раздели от нея. В нея има история. Често сме имали трудности, но аз смятам, че здравият разум винаги е надделявал и няма да се отиде в крайности. Затова ще потърсим контакт със “Сердика спортни имоти”, която стопанисва залата. Но така няма как да продължим. Трябва ни зала, която да приеме всички гарнитури. Настоящата е морално остаряла.

Другият ни приоритет е Детско-юношеската школа. Знаем, че феновете, журналистите и всички ние се интересуваме от върха на пирамидата - представителните отбори, но ние трябва да оправим фундамента на нашия клуб и ще го направим с помощта на нашите партньори. Скоро ще бъде ясно какви мащабни инвестиции ще се направят в школата.

От днес пада едно огромно бреме от моите плещи. Да се занимавам с всички проблеми ми отнемаше много психологическа сила. От съвсем скоро ще имаме възможността да се съсредоточим върху спортнит-техническите аспекти на нашата работа, а финансирането и мениджмънта ще делегираме на нашите партньори. Те се справят много по-бързо, отколкото сме си представяли. Така че ще бъдат хубави новините”, каза още Сашо Попов.

“Много голяма част от нашия бюджет ще бъде изцяло насочен към ДЮШ и към редица други инициативи, които сме планирали с школата”, каза от своя страна Калоян Величков.