Наставникът на волейболния ЦСКА Александър Попов заяви, че трите точки в дербито с Левски са ценни за „червените“. Специалистът анализира по-важните моменти от срещата, и сподели своето мнение за успеха с 3:1 гейма.

„Да разделим нещата на две равни части – психологически и спортни-технически. Във втория аспект има още много да се желае. Не бихме сервиса, който бием. Посрещането – на моменти имахме разсеяни посрещания. Затова ни приближаваха в резултата. Но психологически се справиха нашите състезатели, може бе и заради публиката. През годините такава отявлена подкрепа на феновете към млад отбора често пречеше, защото даваше голяма отговорност. Напоследък, като че ли това ни окрилява. Компенсирахме по-слабите елементи с много добра защита. Това може би е мачът с най-много извадени топки. Чисто психологически се справиха. Доволен съм от това. Психологическата настройка важи за мача. Спортно-техническата се оправя цяла седмица. Три точки в такова дерби са много ценни. Не знам дали са овладели емоциите. Отборът на Левски също игра добре. Гледал съм всичките има мачове. Те нямат основание да се срамуват от мача си. Играха и срещу феновете“, започна Попов.

Запитан за реакцията на феновете към бившия волейболист на „армейците“ Смилен Мляков, закачката му с привържениците и полетялата към него бутилка, Попов коментира: „Това е част от спортния живот на всеки професионалист. Смилен надали е очаквал друго. Публиката има специално отношение към Мляков, той отговори с провокация и тогава полетя. Не е хубаво, но това е част от спорта“.

„Можеше да бием с 3:0, въпреки че стартирахме неуверено, измъкнахме първия гейм. Вторият бе наш, но ние го загубихме. Мисля, че останалите два като че ли бяхме по-добри“.

За Тодор Костов и появата му в игра, треньорът обясни: „Тошко е наше момче от школата ни. Знам колко е трудолюбив и отдаден на спорта. Той е студент в Икономическия университет, но аз не разбирам това. Той не отсъства от тренировки. Той тренира добре и прецених, че ще ни трябва неговото присъствие на игрището и се справи добре“.