Наставникът на ВК ЦСКА Александър Попов пожела на Нефтохимк да стане шампион. Специалистът говори, след като бургазлии елиминираха „червените“ във финалния плейоф на Суперлигата.

„Както и във втория мач, две топки в края на гейма, решават ситуацията. Днес направихме може би един от най-добрите си мачове през сезона. Показахме, че добрият отбор на Бургас не е непреодолим. Последните два мача се различаваме единствено и само крайния резултат, който е в наша вреда. Поздравявам Нефтохимик. Пожелавам им да станат шампиони. Дано към този състав да прибавят още едно две имена и догодина в Шампионската лига да играят добре и да отсрамят България. Точно с такъв отбор, със състезатели играли в чужбина може да се пробие в Европа“, започна Попов.

„Това, което ще кажа на момчетата е, че направихме хубав сезон, Сребърните медали са разочарование. По-добре да сме пети или шести отколкото сребърен медал. Ще си извадим поуките и догодина ще сме по-силни“, каза още специалистът.

„Ние заявихме преди тази полуфинална серия, че няма да картотекираме никакви състезатели, ако няма контузии. Мисля, че тези момчетата заслужават да продължат“, завърши Попов.

На свой ред Красимир Георгиев обясни: „Малко банално звучи, но не ни достигна малко опит. Играем като равен с равен с тях, но на моменти си личи опита. Ние сме ЦСКА борим се винаги за първото място. Нас не ни устройва второто място. Видя се, че във важните моменти по-опитните играчи на Нефтохимк издържаха, ние се огънахме. Мисля, че всички израснахме доста с оглед на това, което показваме на игрището. Играем добре, правим и детински грешки, но като държим концентрация се вижда, че играем прилично. Ще се опитаме да победим Нефтохимик за Купата. Още е далеч да мислим за националния. Ще видим, не знам“.