Наставникът на ВК ЦСКА Александър Попов коментира победата на тима с 3:1 гейма над Монтана, след който резултатът в полуфналната серия между двата тима стана 1:1. Играе се до 3 победи от 5 мача.

"Ивайло Стефанов доказа, че е един здрав мъж във всяко едно отношение, тук се проявява характер, това е физическа подготовка, тренираност, опит. В състава ни имаше опит и младост, опитахме се да забравим загубата от вчера, играхме днес така сякаш вчера не сме загубили", коментира Попов.

"Уважаваме се, знаем силните и слабите си страни, Победихме ги категорично, дори в гейма, който загубихме водехме играта, поздравявам момчетата, както и публиката, голямо благодаря. Играта ни спореше, чувствахме адреналина", каза още наставникът на "червените".

"Трябва да се правят компромиси в името на спорта според мен, ние не може да играем в нашата зала заради правила, а залата ни не е по-лоша от тази тук", каза Попов по повод това, че двубоят в София ще е в зала "Христо Ботев", а не във "Васил Симов".

Няма да се чувстваме комфортно като не играем в нашата зала, не сме играли там, не е най-правилното решение в българския волейбол напоследък", допълни той.

"Желанието за победа беше важно, днес имахме по-голямо желание, намалихме грешките и спечелихме. Всеки спорт е колкото по-малко грешки допускаш - печелиш. Днес нещата се получиха. Вчера имахме доста грешки, вчерашната грешка мисля, че беше целенасочено, но това са домакинските мачове. Събрали сме се да побеждаваме, излизаме и играем, серията е дълга, всеки мач трябва да се играе мач за мач, хубаво е, че днес бихме, радвам се, доволен съм, но резултатът е 1:1", каза волейболистът на "червените" Ивайло Стефанов, който беше със сериозен принос за успеха на тима.