Старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов сподели, че еуфорията около двубоя в съблекалнята не е толкова голяма, колкото сред хората. Според думите му, отборът е подготвен и очаква да се получи интересен мач.

"Аз не усещам по-специално отношение към този мач. Ние онзи ден играхме тежък мач в първенството. Няма време за някаква специална подготовка. Толкова много дербита сме имали. Важна е настройката в самия ден на мача. Къде се намират отборите в класирането няма толкова голямо значение. Този мач е по-специален за всички, защото много хора се интересуват какво е станало с мача.", каза той.

"Би трябвало и двата отбора да бъдем облагодетелствани от това, че ще ни гледат повече хора и че ще играем в най-голямата зала в България. Да се надяваме, че ще бъдат много хора. Факт е, че и Левски и ЦСКА минаха през тежки времена на оцеляване. Време е да погледнем по-смело в мечтите си - тоест да играем по-хубав волейбол.", добави Попов.

"Ние имаме големи мечти. Изстрадахме си ги, но не смея да ги казвам на глас. Не се чувствахме като явен фаворите при предишния мач. Не се считаме и сега. Това не означава, че нямаме пълната мобилизация за победим.", каза още наставникът.

"В Левски имат опитни състезатели, които са ставали шампиони на България. Не е най-важен опитът, а качеството на волейбола в конкретния мач. Най-важното е хората да се забавляват, защото този мач е редови, не е за нещо решаващо. Тренираме, направихме селекция през август и в този състав ще доиграем сезона.", завърши той.

Двубоят ще се изиграе днес от 19:30 часа и можете да го гледате на живо в ефира на DIEMA SPORT 2GONG PLAY и Gong.bg.

Гост в студиото ще бъде Николай Желязков, а Радостин Стойчев ще бъде гост коментатор.