Владо Николов е един от най-успешните ни волейболисти. 15-годишният му син Алекс е тръгнал по стъпките му. Той играе в "Левски", а неговият треньор е баща му.

"Не бих казал, че с волейбола е любов от пръв поглед. Не се справях добре доста време, при мен нещата станаха с постоянство. На 15 е Алекс, а е втори на Европейско първенство с индивидуални награди, а аз на тази възраст не бях такъв", каза Владо Николов в интервю пред Ива Софиянска-Божкова за NOVA.

Когато тренира Алекс, Владо се опитва да бъде максимално безпристрастен.

"Усещам, че е строг, но му е трудно, защото ми е баща и треньор едновременно. Не се влияя по външни мисли и разбирания. Опитвам се надмина баща си, но това ще стане с трудолюбие и талант", каза синът на Владо Николов.

Един от най-успешните ни волейболисти смята, че името в спорта няма как да помага на състезателя. "Говорейки за спортно-техническата част, аз решавам нещата. Идва Европейското първенство и трябва да кажа на французи, италианци, поляци: "Това е моят син и срещу него няма да играете!", каза още Владо.

Двамата са изиграли няколко мача заедно и им било приятно. "Не беше нещо, което сме искали, но пък беше приятно. Играхме тази година на плажен волейбол. С лекота той успя да направи мачовете безинтересни и няма да играя с него повече", заяви Владо Николов.

Целия разговор гледайте във видеото.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.