Разпределителят на Нефтохимик Бургас Любомир Агонцев коментира мнението си след триумфа над ЦСКА с 3:0. Разпределителят отличи добрата игра на бургазлии и не се съгласи с твърдението на съотборника му Георги Братоев, че е най-добрият разпределител. Агонцев потвърди, че именно Георги Братоев е най-добрият на своя пост в родния волейбол.

„Имах колебания с Николай Учиков само при играта ни. Не бях притеснен, тъй като с другите съм играл, относно моята дистрибуция с тях. Играем от осем месеца, познаваме се”, започна Агонцев.

„По-скоро притесненията са в мен, но Ники ме успокоява. След първия гейм всичко бе нормално. Пречупихме ЦСКА още в София след двете победи. Там бе разковничето. Единствено имахме малко колебания в първия гейм, но с отборна игра и дух се справихме”, продължи той.

„Николай Желязков промени много неща – тренировъчен процес, воденето на игра, а това си оказва влияние. Благодаря на Георги Братоев, че твърди, че съм най-добрият разпределител в България, но аз съм след него. Той е истински лидер на отбора, капитан, а благодарение на него направихме тези игри в Европа”, коментира Агонцев.

„Първият гейм се справихме в трудна ситуация и после бяхме безупречни. Едва ли ще са различни мачовете с Хебър. Домакинското предимство няма да е толкова сериозно”, завърши той.