Волейболистките от женския национален отбор бяха изключително доволни от подкрепата, която получиха в „Булстрад Арена“ по време на своя първи двубой от Група А2 на Световното Гран При срещу Казахстан.

Нашите момичета спечелиха с 3:0 (25:22, 25:19, 25:14), а ето какво споделиха част от тях, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, минути след двубоя снощи.

Елица Василева, капитан на националния отбор – Атмосферата беше чудесна. Залата е нова и много добре направена. Усещаш публиката, която е близо до теб и се чува. Абсолютно удоволствие е да играем в Русе.  Първият гейм беше по-оспорван главно заради наши грешки. Срещу противник като Казахстан обикновено такъв резултат се получава главно заради отпускане в нашия отбор. Те не могат да покажат нещо, което да ни затрудни. Ще бъде интересно срещу Корея. Те имат много различен стил на игра. Ще бъде интересен мач и трябва да се подготвим. Мачове като този, срещу неудобен противник, ни дават възможност да видим как ще се справим и да натрупаме допълнително опит. Пожелавам си феновете да бъдат двойно повече утре (б.а. днес).

Христина Русева, централен блокировач на националния отбор – Първо искам да благодаря на русенската публика, която беше прекрасна. Страхотна атмосфера! В първия гейм може би не играхме толкова добре заради големия капацитет на залата, с който все още не сме свикнали напълно. В следващите геймове се окопитхме и се справихме. Утре (б.а. днес) ще се опитаме да дадем всичко от себе си срещу Корея и се надявам отново да победим. Ще се чувстваме още по-добре, ако залата е още по-пълна, така че идвайте фенове в Русе!

Гергана Димитрова, краен нападател на националния отбор – Мисля, че изиграхме много хубав мач. След като сме победили с 3:0, не можем да бъдем по-доволни. Целта ни е да спечелим следващите два мача тук и да зарадваме хората, които ни подкрепят. Искам да призова феновете на волейбола в Русе да дойдат в „Булстрад Арена“, защото мисля, че можем да ги зарадваме. Ако мога така да кажа, ние сме актьори, а игрището е нашата сцена и се надяваме да ги зарадваме с добра игра и още победи.

Днес от 20:10 ч. България излиза срещу Корея в „Булстрад Арена“.