Кметът на Пазарджик - г-н Тодор Попов, и Председателят на ВК Хебър - Александър Иванов, излязоха с официална позиция относно прекратяването на волейболната СуперЛига. Вчера Управителният съвет на Българската федерация по волейбол взе решението да прекрати първенствата, което направи Нефтохимик Бургас шампион при мъжете. 

 

"Ние, като отбор и като отношение, вдигнахме нивото на българския волейбол в пъти. Няма по-професионален отбор по волейбол от Хебър. Няма по-добра органицазация. Няма по-добра публика. И няма по-коректно отношение в България. Няма и да има", заяви кметът на Пазарджик.

"Затова това решение е безкрайно несправедливо, не само към Хебър. Несправедливо е и към останалите волейболни клубове. Към тези момчета, които цяла година дават сърце и душа, за да покажат какво могат. Не говоря, защото сме най-ощетени. Всички са ощетени. Каква е гаранцията, че ние щяхме да станем шампиони?"

"Решението бе прибързано и абсолютно безотговорно. Вменява се на хората, че се прави за тяхното здраве, но то не е засегнато по никакъв начин. Това, което искахме ние, бе сезонът да се завърши, когато ситуацията позволява", заяви Александър Иванов. 

"Спекулациите с пандемията и извънредното положение позволи на клубовете да избягат от отговорност. В крайна сметка, решението е взето, вече нищо не е в ръцете ни, каквото беше в тях - ние го спечелихме. Носители сме на Суперкупата и Купата на България. За съжаление, СуперЛигата ще трябва да изчака още една година."

"Това решение не бе наложително, не бе по-малкото зло - печеливши наистина има. За финал, давам само храна за размисъл - шампион е обявен, но изпадащи не са. Редно беше да има и отбори, които ще изпадат", завърши Иванов.