В град Ихтиман освен най-популярната отборна игра футбол се развива и то успешно и волейбол. От клуба се гордеят с постигнатата работа в последните години, а наставникът на мъжкия състав Петко Карабонев сподели специално за GONG.BG интересни подробности за работата в клуба.

Цялата пирамида в детско-юношеска възраст при момчетата е пълна, развитие има и в отборите - момичета. В последните три години отборът на Ботев участва във Висшата волейболна лига (второто ниво на първенството в България).

Карабонев разполага с доста добра материално-техническа база, екипировката на тима е на ниво, всяко едно дете получава нужното внимание относно тренировъчния процес.

Почти всяка година отборът развива играчи, които продължават професионалния си път в елитните отбори на България, а през този сезон целта пред ВК Ботев е да запази мястото си в групата. Това ще е трудна задача предвид силната конкуренция, но с работа всичко се постига. 

Младият специалист има необходимото желание за развитие на младите таланти в града, а когато Ботев е домакин в салона на СУ "Христо Ботев" става доста горещо, а подкрепата на екзалтираната публика е доста голяма мотивация за играчи и ръководство.

Защо точно оазис? Ами защото спрямо останалите съседни на Ихтиман общини, няма волейболни отбори.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.