Славия победи като гост Ботев Луковит с 3:2 (25:15, 17:25, 24:26, 25:23, 15:13) и записа първи успех в мъжкото волейболно първенство на България.

Двата тима сътвориха истинско дерби в последния мач за деня. В мач, изпълнен с обрати, "белите" успяха да запишат своя първи успех за сезона.

Славия започна по-добре, след като взе първия гейм, но домакините отговориха бързо във втория, показвайки желание за борба. Равностойна беше играта в третия гейм, като двата тима постоянно разменяха лидерството, но Ботев Луковит успя да наложи волята си и да се доближи до краен позитивен резултат.

Волейболистите на Славия не загубиха мотивация, и успяха да вкарат мача в тайбрек. В решаващата пета част от двубоя и двата тима се бориха за всяка точка, а домакините изглеждаха по-близо до успеха. Славия обаче записа някои важни точки след осмата и в крайна сметка се поздрави с успеха.

Божидар Георгиев от Славия стана най-полезен играч, завършвайки с 18 точки.

За домакините Илиян Иванов беше над всички с 29 точки.

Дея спорт (Бургас) продължава успешното си представяне, след като победи Добруджа 07 с 3:0 (25:20, 25:16, 25:16) и записа шести успех в мъжкия елит.

И двата отбора демонстрираха равни способности в началото на първия гейм, но решки на сервис и в атака помогнаха на бургазлии да се откъснат след 9-ата точка.

Гостите показаха топ игра на блокада в началото на втория гейм и благодарение на това си осигуриха доминацията на терена до края на частта. Добруджанци не успяха да намерят отговор на успешните атаки на своите опоненти в третата част, а бургазлии показаха завидна концентрация и не допуснаха изненади.

Виталий Василев от Дея спорт отбеляза най-много точки в двубоя - 14, докато за Добруджа Явор Генов завърши с 10.