Александър Николов говори пред медиите след края на турнира в залата на Левски София, на която България раздели първото място с Иран. Нашите загубиха от персите с 2:3 и утре заминават за Бахрейн, където ще е световното първенство за мъже под 21 години.

"Не обичам да предизвикам съдбата, но съм позитивно настроен преди началото на световното първенство - каза звездата ни Александър Николов. - Отборът е на много високо ниво в сравнение с противниците. Играем правилен волейбол. Дано се получат нещата. Много ми хареса манталитетът на победител в тима. Всеки го притежава. Това се гради в последните 4-5 години благодарение на победите, които направихме. Сработихме се добре. С всеки ден ще ставаме все по-силни", каза волейболистът на италианския Лубе Чивитанова.

"Не е първият турнир, в който ще бъдем фаворити. От поне три години сме поставени сред тях. Не ни тежи. Отиваме, даваме всичко от себе си и ако отборът ни е най-добрият, ще спечели", пожела си той.

"Ние сме в група с Полша, които на нашия набор в последно време все ни побеждават. Не е удобен противник. За да минем групата, трябва да победим другите два отбора. А после отиваме да бием поляците. Трябва да спечелим или срещу Иран, или срещу Полша, за да се класираме още по-напред", казва Николов.

"Днес Иран ни победиха, но очаквах по-голяма израстване от тяхна страна. Възмъжали се в последните две години, както и ние. Вярвам, че на световното ще ги бием", завърши Александър Николов.