Отборът на Монтана записа десети успех за сезона в мъжкото волейболно първенство на България, след като надделя над гостуващия Черно море с 3:0 (25:20, 25:20, 25:17) в среща от 18-ия кръг.

Домакините нямаха никакви проблеми в двубоя и спечелиха за малко повече от час игра. Така те прекъснаха серията си от седем поредни поражения. Последната им победа е на 11 декември миналата година.

Радослав Попов се отличи с 18 точки за успеха, а 10 добави Илиян Преспов. За варненци 11 точки реализира Симеон Димитров.

"Три месеца без победа в никакви състезания, включително и контролни срещи Твърде дълъг период, твърде тежко се понася и независимо какъв е противникът, ние сме на тръни през цялото време. През седмицата имахме нови здравословни проблеми. Тези, които играха днес, са може би единствените в оптимално здравословно състояние. Класирането за нас е ясно, но продължавам да повтарям, че ние от всеки мач трябва да извлечем максимума. Ако се успокоим и си върнем малко от малко сигурността, можем да направим добър плейоф. По различни стечения на обстоятелствата, сезонът може да го определим като провален, но е важно да излезнем с чест. Направихме много добър есенен полусезон, с близо до блестящо представяне. Сега не трябва да продължаваме да стоим на дъното и днешната победа е добър старт. Малко от малко момчетата да вдигнат главите", каза старши треньорът на Монтана Даниел Пеев.

Домакините са на седма позиция в класирането с 29 точки след 10 успеха и осем поражения, а Черно море е девети с баланс 6-12 и 15 точки.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева