Пирин Разлог изравни четвъртфиналната серия в мъжкото волейболно първенство срещу бургаския Дея Спорт, след като го победи 3:1 (25:20, 19:25, 25:23, 25:14) гейма. Решаващата трета среща от серията е на 29-и този месец (вторник) в Бургас. Монтана също изравни общия резултат в серията и ще търси крайната победа и участие на полуфинал в трети мач, след като обърна Левски с 3:2 гейма в София.

В Разлог домакините диктуваха през по-голямата част от мача събитията на полето и логично надделяха с чудесни първи и четвърти гейм срещу Дея Спорт. Бургазлии имаха една възможност в третия гейм, когато можеха да излязат те напред, но в крайна сметка не го сториха. Спас Байрев с 22 точки беше най-резултатен за разложкия отбор, а Костадин Гаджанов завърши с 16. Александър Симеонов добави 13 точки, докато за Дея Спорт опитният Георги Петров остана с 15. Блокадата на гостите не работеше, което се вижда и от статистиката – няма човек с повече от 2 точки от този показател.

Волейболистите на Левски бяха тотални доминатори в първите два гейма, които спечелиха на 15 и на 17 точки. След това Монтана взе следващите два, като рано-рано във всяка част си осигуряваше добро предимство. Тайбрекът започна с надмощие на Левски, които дръпнаха с 6:4 и 8:6. Монтанци изравниха за 9:9 и вървеше точка за точка до 13:13, след което гостите надделяха.

Любослав Симеонов беше неотразим за Монтана с 26 точки, Радослав Попов и Димитър Калчев останаха с по 12. За Левски Венислав Антов беше най-резултатен с 19 точки, Самуил Вълчинов приключи с 15.