Женският шампион на България Марица показа в Община Пловдив двата спечелени трофея през този сезон – шампионската титла и Купа България. Волейболистките станаха за рекорден за България 9-ти пореден път първенец на страната и за 7-ми път правят златен дубъл. На брифинга присъстваха кметът на Пловдив - Здравко Димитров, зам.-кметът по спорта Георги Титюков, вицепрезидентът на Марица Светослав Славов, мениджърът на клуба Борис Халачев, както и всички волейболистки и треньори на отбора. Маричанки позираха с трофеите от балкона на Общината.
 
Следващата седмица маричанки ще участват на финалите при старшата и ще се опитат да продължат със спечелването на още трофеи и да защитят титлата си от миналата година.
 
„Скъпи шампионки, благодаря ви за положения труд и за това, че за пореден път прославяте нашия град. Аз самият като бивш спортист съм наясно какви усилия полагате, за да постигнете всичко това. Още повече, когато нямате нормални условия за тренировки и състезания – в това отношение отборът на Марица е прецедент в национален мащаб. Затова и на предстоящата сесия вкарваме предложението Община Пловдив да си върне собствеността на зала „Строител“, която ще ви бъде предоставена за тренировки и състезания", заяви кметът Здравко Димитров.