Новият президент на Българската федерация по волейбол - Любомир Ганев, коментира сложната ситуация, в която пое управлението на федерацията. 

"Трудно е да водиш спортна федерация, когато няма спорт, но аз никога не съм бягал от трудното. Винаги човек трябва да поема отговорност, да носи тежест, и другите, ако трябва, на раменете си. В крайна сметка мисля, че сега ще ни е малко по-добре. Можем да си подредим нашата къщичка и когато започне спортът, да тръгнем здраво, с всичка сила. Тя промяната не е само в резултатите, а в цялата организация на работата. Ако искаме да бъдем една от федерациите на челните места, трябва да се организираме самите ние", заяви Ганев пред bTV. 

"Когато загубиш толкова много полуфинали, си казваш "Хайде, няма ли най-накрая да счупим каръка?", защото във волейбола трябва да има и късмет. Знаете, и квалификация имахме за Олимпиадата тази година. Една точка ни делеше там, но в крайна сметка - човек трябва да се опитва. Спортът е за това. Топката е кръгла и от женски род. Не знаеш никога къде ще отиде. Аз затова навремето, като биех сервис, я милвах и целувах."