Волейболистките на Левски записаха поредна победа във вечното дерби в женския шампионат. "Сините" не оставиха никакви шансове за ЦСКА, при това в залата на "червените", и ги разгромиха с категоричното 3:0. 

Вицешампионките наложиха надмощието си след 25:23, 25:17 и 25:16 и продължават да изглеждат като най-сериозния конкурент за хегемона Марица, който продължава без грешка от началото на сезона. 

Първият гейм беше най-равностоен, но в него Левски взе отрано преднина, която така и не изпусна. Докато съперничките им грешаха много често, при това в ключови моменти, затова не можаха да се докопат до успех. 

Във втората част "сините" дръпнаха в началото, но "червените" пък изравниха при 10-та точка. Последва мощен натиск от символичните гостенки и те затвориха частта при 25:17 в своя полза. А в третия гейм интригата просто липсваше. 

В него Левски дръпна с 10:2 и до края на частта не се виждаше как големите им съпернички ще успеят да се върнат. И те в крайна сметка така и не успяха да го сторят и бяха само спаринг-партньор на "сините"в  този мач. 

Моника Кръстева с 18 точки беше най-резултатна за победителките, докато Вангелия Рачковска добави още 10. Ивета Станчулова беше най-резултатна за "червените", като наниза 12 точки, но това беше крайно недостатъчно дори за почетна загуба.