Отборът на Левски София се наложи над Добруджа 07 като домакин с 3:0 (32:30, 25:19, 25:19). С трите точки от чистия успех тимът на Николай Желязков се върна на първо място в класиране, като изпревари Монтана, който бе излязъл на върха след неделните мачове.

Особено драматичен бе първият гейм, в който “сините” трябваше да направят цели 32 точки, за да спечелят часста. Левски изпусна два геймбола при 24:22, след това и тимът от Добрич пропусна два геймбола, но в край сметка успехът бе за домакините.  

Във втория гейм Добруджа поведе с 8:5, но след това изпусна инициативата и Левси натрупа аванс, който запази до края, дошъл при 25:19.  

start-photo.bg
23 снимки

В третия гейм Левски не допусна изненада, след като бе набрал инерция. Отборът поведе с 6:1 още в началото и след това не позволиха на гостите да се доближат в резултата. Успехът с 3:0 дойде отново при 25:19.

Най-резултатен за “сините” бе аржентинецът Алехандро Торо с 15 точки, Владимир Гърков и Венислав Антов отбелязаха по 13. За Добруджа най-ефективен бе Жулиен Георгиев, който завърши с 14 точки.

За Левски София дебют в третия гейм направи руснакът Игор Юдин.