Отборите на Левски София и Хебър Пазарджик постигнаха убедителни победи в първите мачове от четвъртфиналите на волейболното първенство за мъже.

В столичната зала "Левски" в квартал "Младост" "сините" надделяха над тима на Монтана с 3:0 (25:17, 25:19, 25:18).

start-photo.bg
28 снимки

Почти през цялото време волейболистите на старши треньора Николай Желязков имаха преднина и така трите гейма на срещата се развиха по идентичен сценарий, в който "сините" контролираха играта и не даваха големи възможности на съперника си.

Най-резултатен за Левски бе Венислав Антов, който завърши с 18 точки. По 10 прибавиха Александро Торо и Владимир Гърков.

За Монтана Илиян Преспов завърши с 9 точки.

Вторият мач от серията е в петък, 7 април в Монтана.

В другия двубой, игран по същото време, шампионите от Хебър се наложиха с 3:0 (25:21, 25:20, 25:19) гейма над приятната изненада от редовния сезон Берое.

В двубоя в Пазарджик също липсваха изненадите, макар че до средата на първия гейм Берое водеше с четири точки. Много по-опитният състав на Хебър обаче бързо преодоля колебливия старт и в крайна сметка се поздрави с чиста победа.

Якопо Масари завърши с 14 точки за победителите, а по още 11 за "тигрите" реализираха Тодор Алексиев и Трифон Лапков. 

start-photo.bg
43 снимки

За Берое Спас Байрев наниза 15 точки, с които бе най-резултатен в сблъсъка.

Мач номер 2 от серията е в петък, 7 април в Стара Загора, като тимът на Берое ще се нуждае от задължителна победа, за да форсира решителен трети сблъсък в Пазарджик.