Левски победи драматично Хебър с 3:2 (30:28, 25:22, 17:24, 23:25, 15:13) и спечели Суперкупата на България по волейбол. Мачът в бургаската зала "Младост" продължи около 2 часа и 45 минути, като мина през различни обрати, но в крайна сметка младият тим на "сините" заслужено ликува с трофея.

Треньорът на Левски Николай Желязков направи едно промяна в състава в сравнение с победата с Нефтохимик и пусна като разпределител национала Симеон Николов вместо Стоил Палев. алберто Джулиани не направи нито една смяна в тима, който се наложи над Дея в събота. 

Двата отбора се "захапаха" от първия гейм, като играта вървеше точка за точка и никой не можеше да вземе голямо предимство. За първи път Левски поведе с две точки при 9:7, а авансът на "сините" стигна и до пет - при 16:11 и 20:15. Тогава на сцената обаче излезе италианският нападател на тима от Пазарджик Джулио Саби,  който направи седем поредни точки при свой сервис - четири от които бяха асове. След 25:25 Левски изпусна два геймбола, а Хебър - един, за да се стигне до крайното 30:28 за столичани. Въпреки това геймът бе белязан и от силната игра на Саби, който в рамките само на първата част реализира 12 точки.

Във втората част носителят на Купата на България Хебър успя да направи аванс при 10:7, но тимът на Николай Желязков направи обрат още за 12:11. Левски нанесе своя удар след 20:20, като направи три поредни точки, а след това поведе и с 24:21. "Сините" пропуснаха първия си геймбол, но успяха при втория след грешна на Виктор Йосифов от сервис.
В първите два гейма Левски имаше забележителната успеваемост от над 45% при атака, като тимът бе много стабилен на сервис, блокада и при посрещането, което даваше възможност на разпределителя Николов да бъде разнообразен при изграждането на атаките.

В третия гейм играта се обърна. Вицешампионът Хебър поведе с 9:7, а след това натрупа аванс от девет точки при 17:8. "Сините" опитаха да реагират със сервиси на Владимир Гърков, който намали до 14:19, но преднината на пизарджиклии бе голяма, като тимът затвори частта при 25:17 с атака на Тодор Вълчев по блокадата на "сините", като топката излезе в аут.

Временното отстъпление не разстрои тима на Левски, който започна силно в четвъртия гейм и поведе с 3:0, а след това и с 6:2 след силни начални удари на Венислав Антов и грешки на блокадата на Хебър. Изключително впечатляваща точка направиха "сините" за 10:7, след като Йосифов от Хебър вече се радваше, но Антов спаси с крак, а след това тимът му направи успешна атака, демонстрирайки страхотен дух. Тимът на Желязков дръпна с 16:11, но Хебър направи много силна серия на сервис и контраатака и успя да изравни при 17:17 и дори да поведе след това. Двата отбора бяха рамо до рамо до 23:23, но последните две точки в гейма бяха за Хебър, който прати мача в тайбрек.

В решителната част серия от три поредни аса на Венислав Антов изведе Левски напред с 5:2. Вдъхновеният тим на Левски стигна до комфортния аванс от 12:8, а след това и 13:10, но опитният отбор на Хебър отново изравни при 13:13. Младите момчета на Левски обаче си осигуриха мачбол, а Владимип Гърков направи директен ас от сервис за 15:13, с което тимът на Желязков спечели Суперкупата на България.

В играч на мача се превърна диагоналът Венислав Антов от Левски, който реализира 32 точки. /БТА