Волейболистките от Марица Пловдив триумфираха с пета поредна титла сред като надделяха над Левски в София, а треньорът Иван Петков изрази задоволството си от успеха.

"Очаквах в нашия отбор в един момент да настъпят проблеми. Малко ние си ги създаваме, без да подценявам играта на Левски по никакъв начин. Откакто свършихме с европейските турнири, нашият отбор влезе в едни релси, от които трудно излизаме. Понякога си позволяваме да подценим дадена ситуация, в третия гейм се получи контузията с Таня. Моментът за нас беше тежък. Видяхте обаче, че в този тежък момент отборът успя да се събере. Заиграхме по-мотивирано в третия и четвъртия гейм", коментира Петков пред bgvolleyball.com.

"Всяка титла е само по себе си сладка. Дали е най-лесна не мога да коментирам, но със сигурност е напълно заслужена. Надявам се проектът Шампионска лига да продължи. Трябва да попитате един друг човек, който е тук в залата. Надявам се, че този проект ще продължи, че нещата няма да се променят. Ние сме сериозни хора, доказахме го през годините. Няма причина да не продължи", заяви още Петков.