Хебър достигна до финала за Money+ Купа България. Волейболистите на Камило Плачи съкрушиха Нефтохимик с 3:0 (25:21, 25:14, 25:21) в мач, който се игра в зала „Васил Левски“ в Пазарджик. Домакините бяха категорични в повторение на финала от миналата година и затвърдиха доминацията си в българския волейбол.

Последното препятствие за Хебър по пътя към спечелване на трофея ще е съставът на Дея спорт. В първия полуфинал бургазлии отстраниха Берое 2016 Стара Загора с 3:1 гейма. Големият финал е на 22 януари от 19:00 часа.

Така двата тима ще се срещнат за първи път във финален спор за Купата. Хебър пък ще преследва спечелването на своя четвърти приз от турнира, който при успех ще стане факт пред собствена публика.

Сблъсъкът между Хебър и Нефтохимик бе очакван с огромен интерес. Хебър излезе в пълна бойна готовност и целеустремен към по пътя към финала. От другата страна на мрежата излезе амбициозен противник, готов да де бори докрай и да се докаже на чужд терен.

Очакванията за оспорваност не не състояха. Хебър бе повече от категоричен. Якопо Масари даде преднина на отбора си при 23:18 в първия гейм, след което Джулио Саби и Тодор Алексиев завършиха атаки за крайното 25:21.

В следващите два гейма Хебър спечели след едва 14 и 21 точки за Нефтохимик и така тимът от Пазарджик ще играе за четвърти трофей в историята си.