Волейболистите на ЦСКА записаха седма победа в първенството при мъжете - Супер Волей, съобщи Bgovolleyball.com.

Воденият от Александър Попов тим надигра Берое с 3:0 (25:13, 25:20, 27:25) в мач от 10-и кръг, изигран в града под липите. "Червените" са шести във временното класиране с 21 точки (7 победи, 3 загуби), "зелено-белите" са 15-и с 3 точки (1 победа, 9 загуби).

"Армейците" доминираха изцяло в първата част, след което беройци поведоха за кратко. Домакините обаче не допуснаха повече колебания и отново взеха своето и във втория гейм.

Третата част тръгна под диктовката на ЦСКА, но деветата точка играта продължи равностойно. Беройци успяха да поемат инициативата при 17:16 и запазиха темпото до 22:22. Тогава "червеният" тим отново излезе напред и играта се завърза. В крайна сметка, след три мачбола домакините затвориха категорично срещата.

Най-резултатен бе Георги Татаров с 15 точки, с 14 точки се разписа Реда Хайкал. 10 точки добави Иван Латунов, толкова реализира и Мартин Павлов . За съперника Иван Чолев се отчете с 12 точки, като бе единственият с двуцифрен актив.

LAP.bg
24 снимки

В друг двубой при мъжете, Дея спорт надигра Дунав с 3:0 гейма.

При жените, волейболистките на Берое победиха като домакини Перун Варна с 3:0 (25:17, 25:22, 25:18) в мач от седми кръг на женското първенство Демакс лига, който се игра в зала „Иван Вазов“.

Така беройки, водени от Стефан Стефанов, записаха първи успех в шампионата, като с шест загуби и 3 точки заемат седмо място във временното класиране. Представителките на Перун отбелязаха шесто поражение, като са на на осма позиция в таблицата, без спечелена точка.

И в три гейма имаше равнопоставеност в играта до средата. След това домакините показваха повече възможности. Те се откъсваха в резултата, поддържаха превес до края и затвориха мача с чиста победа, като взеха първи три точки в актива си.

В друг мач при дамите, Славия надви Локомотив 1929 с 3:2 гейма.