Съществува опасност националният отбор на България да бъде Цветан Соколов в предстоящите надпревари – Лига на нациите и Световно първенство, на което страната е домакин заедно с Италия.

Неприятната вест съобщи лично селекционерът на „лъвовете“ Пламен Константинов по време на откритата тренировка на тима ни, провела се в тренировъчната зала „Арена Армеец“. Специалистът коментира, че има вариант националът, който има контузия в коляното, да изпусне част от мачовете в Лигата на нациите заради лечение и след това да бъде на линия за Мондиала. Има обаче и вариант, при който Соколов да се подложи на операция, като в такъв случай няма да се състезава на Мондиала.

„Цветан Соколов има травма в крака. Той е преминал прегледи при професор Мариани в Рим. Контузията му следва да се лекува или да се подложи на операция. Цецо се прибира в България идната седмица. Искам да направи преглед и при доктор Иван Василев, на когото имам пълно доверие. Възможно е да разчитаме на Соколов за първия или първите турнири в Лигата на нациите и за Мондиала. Може да се наложи и операция и да пропусне всички надпревари. Съгласували сме всичко и с клубния му тим. От значение е как се чувства Цецо Соколов. Ако не може да играе повече с тази травма, може да се наложи хирургическа интервенция. Когато се прибере в България, трябва да се вземе решение“, коментира Константинов.

„Ако не мога да разчитам на Соколов, Боян Йорданов е тук, както и Николай Учиков", каза още Константинов. 

През следващата седмица националният ни тим заминава за Русия, където ще изиграе контроли със „Сборная", а оттам заминава за Китай, където ще се изиграят първите срещи от Лигата на нациите.