Волейболистите на Монтана се класираха за финала в мъжкото ни първенство след успех с 3:0 победи над настоящия шампион Добруджа 07. В третия сблъсък от полуфиналния плейоф във Суперлигата тимът на Монтана победи с 3:0 гейма (21:25, 14:25, 18:25).

Така Монтана ще се изправи срещу Нефтохимик, който пък отстрани ЦСКА в другия полуфинал.

След детронирането на Добруджа 07, България ще има нов шампион по волейбол.

„Изключително се радваме, че за поредна година Монтана ще играе финал в първенството. Заслужено стигнахме до финала. Не съм очаквал да приключи серията в три мача. Ние играхме наистина добре. Един от най-хубавите ни мачове през годината. Не го разглеждам като реванш. Съставите са различни и това бяха съвсем различни двубои“, коментира пред Дарик радио треньорът на Монтана Даниел Пеев.

За предстоящия финал и сблъсъка с Нефтохимик Пеев заяви:

„Съперникът ни Нефтохимик се оформи в паузата на двата полусезона. Успяха да привлекат национални състезатели. По ред стечения на обстоятелствата тези момчета останаха в България. От към фигури отборът изглежда впечатляващо. Направиха впечатляваща серия и са набрали скорост.“

„Ще се отнесем подобаващо и с нужния респект, но не мисля, че сме обречени. Ще гоним нашите шансове и ще се борим докрай“, категоричен бе Даниел Пеев.

Даниел Пеев

източник: Нова Броудкастинг Груп

Нафтата на финал във волейболната Суперлига