Двете приятни изненади на сезона в Суперлигата на България - КВК Габрово (Габрово) и Монтана (Монтана), си спретнаха едно чудесно дерби в изтеглен за днес мач от осмия кръг. След много обрати в резултата краен победител стана отборът на гостите от Монтана - 2:3 (23:25, 25:17, 23:25, 25:23, 11:15), съобщава bgvolleyball.com

Първият гейм вървеше равностойно. Около 20-тата точка домакините излязоха с 2 точки напред, но в крайна сметка с хитро пускане на Младен Младенов Монтана затвори часттта в своя полза. Втората част започна с няколко миниобрата, но между първото и второто техническо прекъсване КВК дръпна напред и приключи гейма с три поредни точки в края след 22:17. Третият гейм изглеждаше решен при 2:8 в полза на Монтана, но Зелените изравниха за 16:16. Монтанчани отново поведоха с 4 точки, за да приключат гейма само с две аванс. Многократно се смени водачеството в четвъртата част преди да се стигне до успех за домакините и тайбрек. В решаващата пета част момчетата на Северин Димитров постигнаха три поредни точки след 5:4 за КВК и повече не изпуснаха водачеството.

Статистика бе водена само за отбора на КВК Габрово. Най-резултатен от габровци стана Станислав Петков с 21 точки, а центърът Георги Михов впечатли с 10 точкови блокади.

След тази среща двата отбора запазиха позициите си във временното класиране. КВК продължава да е трети, а Монтана - четвърти, но двата тима вече са с еднакви точки - по 18, и геймови съотношения - по 20:9. Само по-доброто точково съотношение оставя момчетата на Любомир Герасимов над Монтана в таблицата.