Вицепрезидентът на Българската федерация поволейбол Митко Иванов – Чукчето загина при нещастен инцидент. Той е паднал от покрива на своя ресторант във вътрешния двор, който се намира на ул. Страцин 9, в близост до ресторант „Кошарите” на бул. Черни връх. Неприятният инцидент се е случил около 16.30 часа следобед.

Митко Иванов е починал вследствие на тежка травма на главата. Във времето на инцидента в ресторанта му в квартал „Лозенец” е имало и други хора.

Козирката, на която се е качил да поправя улука, е на повече от 2 метра височина. Първият, който го е видял е единият от синовете му (на снимката), който му е направил изкуствено дишане, но вече е било късно.

Митко Иванов е роден на 20 януари 1950 година. Завършил ВИФ и катедра "Журналистика" на Софийския университет с дипломна работа "Спортната журналистика в България". Защитил докторска дисертация в Московския университет "Ломоносов" на същата тема.

Бивш волейболист на ЦСКА - носител на КЕШ (1969), вицешампион на Европа с младежкия национален отбор. През 80-те години на миналия век създава и ръководи клуб "Инжстрой", където са играли състезатели като Иван Сеферинов, Христо Илиев, Брунко Илиев, Пламен Антонов, Стоян Гунчев - Чугуна. Кореспондент на вестниците "Спорт" и "Старт" в Москва. Автор на над 10 книги.

Регистрирал първия български професионален клуб по плажен волейбол "Европейска асоциация американски плажен волейбол" заедно с Георги Вишигонов през 1990 година. Вицепрезидент на Българската федерация по волейбол. Председател на Националната лига по плажен волейбол към БФВ.

Това е поредният неприятен случай, който сполетя българския спорт в последните няколко месеца. 

В края на месец юни главният мениджър на Левски Сиконко Георги Захаринов загина при тежка автомобилна катастрофа днес по обяд на главен път София – Варна край село Джулюница. При катастрофата пострада и италианския статистик Иван Контрарио.

Ден по-рано генералният мениджър на БК ЦСКА Емил Коен и президентът Владимир Федяев загинаха във Франция при зловеща автомобилна катастрофа, а при тежък инцидент през миналата година загинаха дъщерите на волейболните национали Николай Николов и Светозар Иванов.

Час след нелепия инцидент, тялото на Митко Иванов остана да лежи на земята, покрито от бял чаршаф. На снимката (© Gong.bg, Ралица Караджова) се вижда и стълбата, по която се е качил.