Двамата бивши съотборници в Левски Сиконко Методи Ананиев и Константин Митев днес се изправиха за първи път един срещу друг. Методи Ананиев, по прякор Мечката се завърна в Левски Сиконко след месеци в Италия, дълго възстановяване от контузия и за тази вечер дебютира като титуляр за настоящия сезон. Константин Митев до миналия сезон вдигаше за сините, а сега е разпределител на Пирин Балканстрой (Разлог).

„Левски ми вдига адреналина. Наистина срещу бившия ми тим отвътре страшно ми се вдига адреналина. Много е хубаво. Чувствам се много добре, дори невероятно добре, когато играя срещу Левски. Надявам се да показвам и добра игра. Мачът днес бе много драматичен. След 0:2 се мобилизирахме малко повече и всичко беше наред. Но за съжаление не можахме да затворим мача, имахме доста мачболи, но . . . не можахме и не можахме. Късметът не беше на наша страна днес. Показахме, че сме равностойни отбори. Решаващо за тайбрека и 23:21 за Левски бе играта на Николай Учиков. Не можахме да го спрем, а той се справи много добре, вървеше му, можеше да сбърка, но не го направи. Имаше много голям късмет, поздравявам го за играта. Чакаме ги в неделя в Разлог. Ще играем за победа, както тях. В Разлог Левски играе трудно. Имаме предимство заради феновете, които имаме. В нашата зала се играе превъзходни при невероятна атмосфера. Надяваме се трети мач да определи тима за ½-финалите. Ще направим всичко възможно. Показахме, че можем от 0:2 да стигнем до тайбрек и мачболи за нас. Не сме паднали духом, много сме добре”, сподели Константин Митев след загубата с 2:3 гейма и 21:23 точки в тайбрека от сините в първата ¼-финална среща на родното първенство.

„Трудна победа. Отборът ни подцени много съперника след спечелването на първите два гейма. След това Пирин явно ни изравниха. Не показахме и много добра игра в петия гейм, но в края на краищата успяхме да се преборим за него. Очаквахме труден мач, защото Пирин са силен противник, играят доста защита и имат класни играчи. В неделя ще се борим за победа в Разлог. Аз съм гори-долу добре, разтежението още си го имам, но боли по-малко. Не мога да скачам напълно. Левски ще бъде победител от ¼-финалната двойка”, коментира след победата Методи Ананиев на фона на виковете на публиката от Разлог.