За пореден път екипът на Гонг ще връчи три индивидуални награди на турнира за Купа България волейбол - жени. Специално жури ще определи новите носителки на призовете „Мис турнир”, „Млад талант” и „Най-атрактивна участничка”. Предишната година за №1 съответно бяха избрани Вяра Хаджимоскова (Славия), Емилия Николова (Славия) и Любка Дебърлиева (Левски Сиконко).

Трите волейболистки – победителки ще получат маркова парфюмерия, осигурена от фирма „Коти” и козметични комплекти „Манхатън”.

Най-голям интерес предизвиква настоящият шампион на България ЦСКА. Червените волейболистки привлякоха за Купата и евентуално за първенството бившата националка Славка Узунова. 37-годишната крайна нападателка стана №1 с ЦСКА през 2005 година, а през 2002 направи дубъл в България и игра Шампионска лига с Левски. В кариерата си бившата съотборничка на Тони Зетова и Нели Маринова бе в Гърция, Италия (Модена, Виченца, Арагона), а миналия сезон стана шампионка на Израел. През 1988 година Славка бе обявена за Майстор на спорта. Узунова е родена на 30 юли 1970 година в Пазарджик, висока е 184 см.

"Задължително трябва да вдигнем купата. Със Славка се разбираме само с поглед", сподели пред Гонг наставникът на червените Атанас Петров.

Настоящите носителки пък на Купата на България на този турнир няма да разчита на легионерките си. Най-голямата състезателка в синьо сега е на 20 години, а най-младата на 17. Нови момичета няма да има в тима. Треньорът Петър Шопов ще избира между тези, които играят и в първенството. Левски Сиконко както винаги ще се цели в първото място, а към момента тимът дели 3-4 място с Локомотив София.

Лидер в шампионата е Славия, следвана от ЦСКА.

Белите също няма да имат нови попълнения. Мирослав Живков ще обиграва момичетата, с които играе както в първенството, а и участва в евротурнирите.

Академик има много проблеми и няма да картотекира нови имена. 4-5 от основните волейболистки на тима няма да могат да играят. На техни места ще се пуснат резервите. Две от момичетата са с контузии и претърпени операции, две са на ски курс, а Мая Стоева преживя нова семейна драма.

Локомотив София привлича само едно ново име. „От ръководството искаме, да играем финал. Това ще бъде успех за нас, но най-важното е да покажем сериозна игра”, коментира Николай Желязков.

Спартак Варна официално картотекира за играещ пом.треньор Теодора Гунчева. Разпределителката ще помага на варненки, а целта на тима воден от съпруга й Стоян Гунчев е да попаднат в четворката.

Спартак’96 (Плевен) ще участва с 12 от обща 14-те си волейболистки. Нови няма да има, а целта пред изцяло подмладената селекция е възможно по-добро представяне.

Пловдивската Марица вече е в пълен състав – контузените момичета се завръщат в игра. „Обиграване и по-високо ниво на игра е целта ни. Веднъж вече бихме Левски Сиконко и ако го направим отново ще бъде доволен. Вече не сме в мизерия. Имаме нови спонсори, дишам по-спокойно. Имаме финанси и за заплати и за премии. Единственият ни проблем остава залата, защото ни е студено в нея”, каза за Гонг Стоян Гунчев – Чугуна.

Програма на турнира за Купа България – жени:

20 февруари:

14:30 часа – Славия – Академик

16:00 часа – ЦСКА – Спартак Вн

17:30 часа – Левски Сиконко – Марица

19:00 часа – Локомотив Сф – Спартак’96

21 февруари:

14:30 часа – Спартак Вн – Спартак’96

16:00 часа – Академик - Марица

17:30 часа – Славия – Левски Сиконко

19:00 часа – ЦСКА – Локомотив Сф

22 февруари:

14:30 часа – Левски Сиконко –Академик

16:00 часа – Локомотив Сф – Спартак Вн

17:30 часа – Марица – Славия

19:00 часа – Спартак’96 – ЦСКА

23 и 24 февруари: 1/4-финали , 1/2-финали и финал със същите начални часове