Минчо Минчев утре подписва с Мерам Беледие Коняспор. Капитанът и топреализатор на Марек Юнион Ивкони ще подсили турския тим за една година. За Минчев това ще бъде дебют извън родното първенство. В Коня той ще замени Младен Младенов, който бе част от тима миналия сезон, но след двугодишно прекъсване от следващия по всяка вероятност ще играе отново в Дупница.

Представителите на Коня вече се видяха с играча и ръководството на Марек Юнион Ивкони и договориха условията по договора, който ще бъде официално парафиран утре. „Това е най-стойностното предложение, което имаше към Минчо. Разпределителят Стефан Стоянов е интересен на 2-3 тима, но няма нищо официално. За Владимир Георгиев също има оферти, но ще изчакаме” коментира за Гонг главният мениджър на дупничани Людмил Найденов.

Интересен е факта, че най-опитният в състава Найден Найденов и следващия сезон ще играе за Марек. Въпреки че е на 40 години, Найден ще помага на съотборниците си. За да бъде в добра форма, ръководството го изпраща да се лекува на кални бани в Сапарева баня в продължение на 2 седмици.

Марек Юнион Ивкони стартира подготовка на 30-ти юли, но не в Дупница, а в Бургас! На плажа волейболистите на Виктор Карагьозов ще направят първи тренировки. След това следва лагер в Смолян и чак след това се прибират в собствената си зала.