Милчо Миланов е новият-стар старши треньор на Марек Юнион Ивкони. Специалистът остава на поста си в Дупница, като ще бъде подписан договор за една година. След 10 дни той ще се върне от Испания и тогава ще се мисли за селекцията.

Това, че Миланов изведе Марек до финал за Купата на България е бил един от основните му плюсове. В момента наставникът е в Испания и като се завърне ще се започне работа по селекцията.

„Имаше и други варианти, но първо с него разговаряхме. След като той си даде съгласието, ще го оставим и следващия сезон. Явно е има оферти и от Испания, но след като вчера ни се обади, сигурно нашето предложение е по-добро. След 10 дни Миланов се връща в България и тогава ще разговаряме за селекцията. Няма да взимаме чужденци! Ще разчитаме на младите, плюс двама-трима по-опитни, които ще привлечем. Нямаме някакви конкретни цели за евроучастието ни. Важното е да обиграваме младите играчи и да трупаме точки в рейтинга на България, защото ако и ние се бяхме отказали, щяхме да паднем още”, коментира за Гонг главният мениджър на дупничани Людмил Найденов.

Миланов бе три месеца начело на Марек Юнион Ивкони, като зае поста през февруари, след като оставка подаде Виктор Карагьозов.