Методи Ананиев ще облече за трети път екипа на "Левски" в държавното първенство. Известният състезател се готви с мъжкия ни тим повече от два месеца и след като не получи достатъчно примамлива оферта от чужбина, реши да остане. 

33-годишният посрещач вече игра в няколко от контролите и бе картотекиран за новия сезон, който стартира в петък с гостуване на "Марек Юнион Ивкони". Ананиев започна кариерата си преди 15 години в "Левски", а през 2016 г. заедно с Андрей Жеков, Боян Йорданов, Ивайло Лалов и Венцислав Рагин помогнаха на тима да се спаси от изпадане в края на един изключително труден сезон. 

Ананиев говори за второто си завръщане пред сайта на "Левски София".

- Методи, след два дни отново ще играеш в официален мач от българското първенство. Какво очакваш от гостуването в Дупница?

- Очаквам много труден мач, защото "Марек Юнион Ивкони" се подсили с някои добри и опитни състезатели. Надявам се нашите младежи да запазят концентрация и да покажат на какво са способни. Ако се справим с изпълнението на сервис и играта ни на блок, вярвам, че ще победим.

- Как се чувстваш отново като състезател на "Левски"?

- Добре, тренирам от доста време с отбора. Имах предложения от чужбина, но не бяха достатъчно подходящи за мен и реших да остана. Наистина се надявам с опита си да помогна на младите момчета и е напълно възможно да изкарам и целия сезон тук. 

- Как ти се струва отборът?

- Събрани са много талантливи момчета плюс някои доста опитни като Смилен Мляков и Теодор Богданов. Мисля, че ще се получи добра сплав и ми се иска да се представяме добре във всеки мач. Нещата изглеждат по коренно различен начин спрямо краткия ми престой преди 3 години и половина, очевидно клубът се развива в правилна посока. 

- Можем ли да направим аналог между сегашния отбор и онзи от твоето време в "Левски", когато започваше кариерата си в мъжкия волейбол?

- Има общо по отношение на количеството талантливи играчи. Проблемът тогава бе, че нямаше кой знае колко по-опитни, от които да попиваме. За кратко се засякох с Андрей Жеков и Боян Йорданов, но те заминаха за чужбина. Преди това Тодор Алексиев беше в състава, но и той отпътува. Същевременно обаче сега си давам сметка, че в момента нещата като тренировъчен процес са на светлинни години спрямо това, което беше тогава. В момента играчите тук се развиват много бързо, а ние трябваше да отидем в чужбина, за да започнем тепърва да учим много неща.

- Спомняш ли си първия мач в мъжкия отбор на "Левски"?

- Да, въпреки че беше доста отдавна - през 2004 г. Треньор беше Брунко Илиев, лека му пръст, който ме пусна директно в един мач от Шампинската лига - срещу "Будва" в Подгорица.